Bulgaristanbul Forum Ana Sayfa


Forum Ana Sayfa Kimler Online E-Mail Arkadaş listemi göster Profilim
Geri git   Bulgaristan Göçmenleri Forumu > Bulgaristanbul Mutfağı > Göçmenlere Özel Tarifler
Ana Sayfa Site İstatistikleri Dosya & Resim Yükleme Oyunlar Bugünki Mesajlar Bulgaristanbul mp3

Göçmenlere Özel Tarifler Göçmen mutfağına ait herşeyi burda bulabilirsiniz...

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 12-11-2009, 05:39 PM   #1
Profil
speclyzer
Usta Üye
 
speclyzer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

 
Üyelik tarihi: May 2009


Nerden: Çorlu


Mesajlar: 719

Ruh Hali:
Rep Puanı: 14
Rep Derecesi :
speclyzer is on a distinguished road

Cinsiyet:
Uye No:6930
speclyzer - MSN üzeri Mesaj gönder speclyzer isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Arrow Elmalı Turta



Elmalı harç için gerekenler
4-5 adet elma
1 bardak toz şeker
1 avuç ceviz
1-2 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı turta hamuru için gerekenler
1 paket (250 gr) oda sıcaklığında margarin
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Elmaları soyuyoruz ve rendeliyoruz. Daha sonra şekerle birlikte tavada kısık ateşte püre haline gelene kadar kavuruyoruz. Püre haline geldikten sonra ezilmiş cevizi ve tarçını ekliyoruz. Uygun kıvama geldikten sonra soğumaya bırakıyoruz.

En zor kısmı;
Kullanacağımız unu eledikten sonra un teknesinin içinde malzemeler için bir havuz yapıyoruz ve buraya aktarıyoruz. Margarini de elimizde eriterek ekliyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz. Hamur elle tutulur kıvama gelince un teknesinin içinden alıp tezgahın üzerinde elimizden kayar kıvama gelinceye kadar un ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz..

Elmalı turta
Hazırlamış olduğumuz hamuru iki parçaya ayırıyoruz. Bir yarısını daha ufak parçalara ayırarak derin dondurucuya (buzdolabına değil) yerleştiriyoruz. Diğer yarısını ise merdane kullanarak tepsinin tabanını kaplayacak büyüklüğe gelinceye kadar açtırıyoruz. Merdane ile açtırmış olduğumuz hamuru önceden yağlanmış olan tepsimizin tabanına boşluk kalmayacak şekilde aktarıyoruz. Daha sonra önceden soğumaya bırakmış olduğumuz elma harcını kaşıkla veya spatula ile hamurun üzerinde boş yer kalmayacak şekilde eşit miktarda dağıtıyoruz. Son olarak derin dondurucudaki donmuş hamurları her kısmına eşit miktarda gelecek şekilde rendeliyoruz ve önceden ısıtılmış fırına yerleştiriyoruz. Bitti…



Piştikten sonra üzerine bol bol pudra şekeri sepelemeyi unutmuyoruz. Ben elma tatlısı diyorum ama özel bir ismi varsa belirtin. Daha az zahmetli olduğu için turtayı deneyebilirsiniz. Yanında boza veya nescafe tavsiye ederim.. Yapmak isteyen arkadaşlara daha ayrıntılı tarif edebilrim..


Bon appétit...

Konu speclyzer tarafından (12-11-2009 Saat 05:46 PM ) değiştirilmiştir..
speclyzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2009, 05:41 PM   #2
Profil
maya
∂єєρ_ιηѕι∂є
 
maya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

 
Üyelik tarihi: Jun 2008


Nerden: 41 ' Gebze .


Mesajlar: 12,705

Rep Puanı: 61
Rep Derecesi :
maya will become famous soon enough

Cinsiyet:
Uye No:1224
Standart

Bak sen bizim deLiormanLı Hasan usta neLerde yaparmı$

Harika görünüyorLar usta'm eLLerine sağLık , vaLLa canım cekti kahvede cok ho$ gözüküyor
__________________



Sanki kayıp bir katili içinde saklıyor Ruhum.












maya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2009, 05:46 PM   #3
Profil
anqeLqirL
Üye
 
anqeLqirL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

 
Üyelik tarihi: Oct 2009


Nerden: İstanbuL


Mesajlar: 163

Ruh Hali:
Rep Puanı: 13
Rep Derecesi :
anqeLqirL is on a distinguished road

Cinsiyet:
Uye No:7967
Standart

off Allah'm o nee Bende istiyorum bunLardann ,, canım çekti ya ,, usta sen bize bi yoLLayıversen Ya da neyse haftasonu şansımı denerim ben..Emeğine sağLık..
__________________
Anne ' .. Küçükken ßir yerim acıyınca ,, 'öpeyim de qeçsin ' derdin ya...kaLßim acıyor anne ! HaDi öpte qeçsin...!
anqeLqirL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2009, 05:55 PM   #4
Profil
speclyzer
Usta Üye
 
speclyzer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

 
Üyelik tarihi: May 2009


Nerden: Çorlu


Mesajlar: 719

Ruh Hali:
Rep Puanı: 14
Rep Derecesi :
speclyzer is on a distinguished road

Cinsiyet:
Uye No:6930
speclyzer - MSN üzeri Mesaj gönder speclyzer isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart

Alıntı:
anqeLqirL´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
off Allah'm o nee Bende istiyorum bunLardann ,, canım çekti ya ,, usta sen bize bi yoLLayıversen Ya da neyse haftasonu şansımı denerim ben..Emeğine sağLık..
teşekkür ederim size de tavsiye ederim mutlaka deneyin çok güzel oluyo tadını unutmuşum hepten..
speclyzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2009, 06:08 PM   #5
Profil
veliko tırnovo
Usta Üye
Avatar Yok

 
Üyelik tarihi: Sep 2008


Nerden: muğla,turkey

Yaş: 29

Mesajlar: 3,675

Ruh Hali:
Rep Puanı: 159
Rep Derecesi :
veliko tırnovo has a spectacular aura aboutveliko tırnovo has a spectacular aura about

Cinsiyet:
Uye No:3785
veliko tırnovo - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart

eline sağlık kesene bereket deliormanlı hasan ustam
__________________
veliko tırnovo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Üye olmadan yeni konu açıp soru sorabilirsiniz
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:51 PM .


Powered by vBulletin Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.



| Bulgaristan |

Bulgaristanbul Site Haritası
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 103, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 62, 85, 59, 66, 60, 61, 68, 63, 64, 65, 83, 73, 67, 69, 70, 71, 72, 87, 77, 74, 75, 76, 78, 79, 80, 82, 91, 89, 86, 88, 90, 92, 94, 98, 95, 97, 96, 99, 105, 106, 100, 101, 104, 107, 108, 109, 112, 110, 113, 111, 114, 115,